Rehabilitáció

ElliptiGO a rehabilitációban

Athletes-on-trainer-by-track_21

Az ElliptiGO kiváló minőségével, szórakoztató és hatékony módon egészíti ki a tradicionális rehabilitációs mozgásformákat, mint a gyógytorna, az úszás, a kerékpározás és az elliptikus tréner. Az ElliptiGO a rehabilitációban természetes módon terheli ízületeinket, csontjainkat. Használatával elkerülhetjük az izomsorvadást és fenntarthatjuk a csontsűrűséget. Ugyanakkor használata egyszerű és könnyedén tudjuk egyensúlyban tartani. Használata közben használjuk stabilizáló izmainkat, miközben egy nagyszerű kardió edzést végzünk, mely izmainkat is erősíti. A legtöbb ember kényelmesebbnek tartja a használatát, mint a hagyományos kerékpárnak, hiszen nem dőlünk előre a kormányra, hanem egyenes álló tartással használjuk, így használatakor nem tapasztalható nyak, hát és az ülés miatti fájdalom. Az eszköz egyik nagy előnye az, hogy szabadtéri használatra tervezték, így a használói élvezhetik a természetet és a friss levegőt, miközben edzenek. Az ElliptiGO a rehabilitációban egyedülálló módon nemcsak magasabb intenzitású terhelést tesz hamarabb lehetővé, hanem a sérüléseik ellenére használói magasabb szintre tudják emelni edzéseik hatékonyságát. Az ElliptiGO segít abban, hogy “versenyben maradjanak” miközben megfelelő módon haladnak rehabilitációs programjukkal csökkentve annak a lehetőségét, hogy túl korán térjenek vissza a normális edzésterheléshez, mely sérülésveszélyt hord magában.

Az állítható lépéshosszal és kormány magasság állításával az ElliptiGO könnyedén személyre szabható 152 cm – 203 cm- es magasságig így rengetegen tudják használni, akár sebészeti beavatkozás után vagy nem sebészeti kezelés esetén. Az ElliptiGO a rehabilitációban lehetővé teszi, hogy a gyógyulni vágyók, akiket eltiltottak az ízületterhelő gyakorlatoktól megőrizzék vagy építsék izomtömegüket és nagy intenzitású, minőségi aerob munkát végezzenek rehabilitációjuk során.

ElliptiGO_AUG_2015byCruse2795

Milyen sérüléseknél használható az ElliptiGO a rehabilitációban?

Az ElliptiGO nagyszerűen használható az ortopéd állapotok széles skáláján. Túlterheléses / degeneratív esetekben, műtét utáni utókezelésben, a lábfej, a boka, a térd, a csípő és a gerinc sérülése estén különösen hatékony lehet az ElliptiGO. Az ElliptiGO könnyedén beépíthető a legtöbb rehabilitációs tervbe: A profi sportolótól, akinek csak egy pihenőnap kell a futásból eredő becsapódások miatt, egészen a krónikus ízületi gyulladásban szenvedőig, aki a szeretné megelőzni a műtétet.

 

Kapcsolat