FAQ

Az ElliptiGO használata

Hogyan tudom városban használni az ElliptiGO- t?

Az ElliptiGO-t a sűrű forgalomban városban használni hasonló egy kerékpárhoz. Az ElliptiGO előnye egy tradicionális kerékpárhoz képest, hogy használója magasabb helyzetből látja a forgalmat és mivel használójának az egész teste látható, így könnyebben és gyorsabban észlelik a gyalogosok, autósok és kerékpárosok.

Milyen hamar lehet megszokni?

Megszokni, tapasztalataink szerint a legtöbb embernek elegendő 5 perc.

Mennyire könnyű egyensúlyban tartani?

Ahhoz, hogy egyensúlyban tudjuk tartani az ElliptiGO-t ugyanolyan egyensúlyérzék szükséges, mint a biciklihez vagy egy rollerhez.

Mennyire könnyű az ElliptiGO használata?

Az ElliptiGO használata nagyon kevés embernek okoz problémát. Mint bármi máshoz, ami új és szokatlan, kell egy kis idő, amíg megszokja az ember. Sokkal könnyebb használni és stabilabb, mint azt elsőre gondolnánk.

Mennyire egyszerű összeszerelni az ElliptiGO-t?

Az ElliptiGO-t összeszerelni nem nehéz, hisz majdnem teljesen összeszerelve érkezik. Amit Ön szerelsz össze, az a kormányrúd, az első kerék és az első fék.
További segítséget az ElliptiGO összeszerelésével kapcsolatban a Kapcsolat menüponton belül található elérhetőségeken kérhet.

Kezelhetőség és teljesítmény

Szükséges a láb klipsz használata?

A láb klipsz a legnépszerűbb kiegészítőnk, de használatuk teljesen egyéni megítélés kérdése. Úgy tervezték őket, hogy segítsék pedálozási hatékonyságunk azáltal, hogy nagyobb erő kifejtésére leszünk képesek. Hisz nem csak lefelé nyomjuk a pedált, hanem felfelé húzzuk is azt. Ennek az előnye főleg hegymenetkor és sprintelés közben érvényesül. Mivel a láb természetes módon húz felfelé így a klipsz segítségével nagyobb erőt tudunk kifejteni minden egyes lépésnél. A láb klipsz ugyanakkor kényelmesebbé és stabilabbá teszi a lejtőn ereszkedést és a göröngyös, kátyús úton való közlekedést azáltal, hogy lábainkat a pedálon tartja. Láb klipszeinket úgy tervezték, hogy könnyen és gyorsan tudjuk kivenni belőle lábainkat.

Lehetséges az ElliptiGO-t beltérben használni?

Igen lehetséges beltérben használni. Hasonlóan a hagyományos kerékpárokhoz egy görgő segítségével.

Hogyan és mekkora nyomásra kell felfújni a kerekeket?

Hasonlóan egy hagyományos kerékpárhoz egy hosszú vékony szelepen keresztül tudjuk felfújni az ElliptiGO kerekeit.
Amennyiben Kenda Kwest gumikkal szerelve érkezik az ElliptiGO-ja úgy 5,8 – 6,2 bar közé kell fújni. Abban az esetben, ha Schwalbe Marathon gumikkal szerelve érkezik úgy a megfelelő nyomás 5,2 – 5,5 bar között van.

Mekkora a súlya az ElliptiGO-nak?

Az ElliptiGO súlya modellenként változik. Az ElliptiGO 11R 17,9 kg, az ElliptiGO 8C 20 kg és az ElliptiGO 3C 19,1 kg.

Szállítható hagyományos kerékpártartókon?

Az ElliptiGO szállítható hagyományos kerékpártartókon ugyanakkor nem mindegyiken. Itt van néhány tartó, melyet teszteltünk és jól használhatóak:

  • Gordo Trunk Rack
  • ATOC Roof Rack

Szállítani hogyan lehet?

Szállítani az ElliptiGO 11R-t az összecsukható kormányoszlop miatt könnyen tudjuk, hisz a magasságát 68,5 cm-re tudjuk csökkenteni. Az ElliptiGO 8C és 3C modellek pedig a kiszerelhető teleszkópos kormányoszlopa tesz lehetővé a fent említett magasság elérését. Ennek eredményeként akár nagyobb csomagtérrel rendelkező gépjárművekben is könnyű szállítani.

Hogy lehet vele kanyarodni és fékezni?

Kanyarodni és fékezni ugyanúgy lehet vele, mint egy hagyományos kerékpárral vagy rollerral. Nem igényel különösebb tudást.  Rövid idő alatt hozzá lehet szokni a megfelelő kormányzási technikához.

Mekkora az utazási és a maximális sebessége?

Az ElliptiGO utazási és a maximális sebessége természetesen változó. Utazási sebessége 24 km/h. Sík úton egy aktív, sportos ember elérheti a 32 km/h sebességet, míg egy nagyon erős, nagyon sportos felhasználó akár 40 km/h sebességgel is haladhat. Az ElliptiGO-n a légellenállás, mely az embert éri, nagyobb, mint egy hagyományos kerékpáron. Lejtőn lefelé a nagyobb légellenállás előnyünkre válik, hisz ritkán jutunk 48 km/h fölé, így könnyebben kontrollálható a sebességünk. Ugyanakkor ez a légellenállás eredményezi azt, hogy az edzésünk kevesebb időt vesz igénybe, mint egy hagyományos kerékpár edzés, hisz 33%-al több kalóriát égetünk el. Ezáltal rövidebb idő alatt érjük el célunkat.

Milyen a használata dombokon, meredek, lejtős utakon?

Az ElliptiGO nagyon egyszerűen használható dombos, lejtős vidéken is, hiszen a szerkezetet úgy tervezték, hogy a felhasználó a saját testsúlyát is kihasználja használat közben. Tulajdonképpen az ElliptiGO kezelhetőség és teljesítmény szempontjából a hegymenetet kimagasló módon teljesíti. Az ElliptiGO 11R 11 sebességes váltóval, az ElliptiGO 8C-nek pedig 8 sebességes váltóval szerelve érkezik, így kényelmesen tudunk felfelé is tekerni. Mi mindig olyan utat választunk edzéseinkhez, mely meredek szakaszokat is tartalmaz, hisz ezek beépítése a programba egy nagyon jó testmozgást eredményez. Az ElliptiGO 3C modellt úgy tervezték, hogy sík terepen vagy maximum egy 5%-os emelkedőn kényelmesen teljesítsen. Amennyiben dombosabb, meredekebb utakon használná az ElliptiGO-t, úgy az ElliptiGO 8C vagy az ElliptiGO 11R modell jobb választás kezelhetőség és teljesítmény szempontjából.

Kiegészítők

Milyen kiegészítők kaphatóak az ElliptiGO -hoz?

Kiegészítők kaphatóak az ElliptiGO -hoz, hiszen az ElliptiGO kompatibilis nagyon sok kerékpárgyártó kiegészítőjével. Így könnyedén felszerelhető vizes-palack tartóval, zárral vagy komputerrel és még sok minden mással.

Az ElliptiGO összehasonlítása más eszközökkel.

Az ElliptiGO hasonlít a fekvőkerékpárra?

Nem az ElliptiGO nem hasonlít a fekvőkerékpárra, nagyon különbözik attól. Tulajdonképpen épp az ellentéte. A fekvőkerékpároknak általában van egy nagy ülése háttámasszal, míg az ElliptiGO -nak egyáltalán nincs ülése. A fekvőkerékpárt használók az úttal párhuzamosan pedáloznak, míg az ElliptiGO -n a munkavégzés az útra merőlegesen történik. Felállva nem lehet használni a fekvőkerékpárt, míg az ElliptiGO -t úgy tervezték, hogy természetes álló testhelyzetben tudjuk azt használni. A fekvőkerékpár láthatósága limitált, hiszen közelebb vannak a földhöz használat közben, mint az ElliptiGO -t használók, így őket is nehezebb észrevenni és ők is nehezebben látják a körülöttük történő eseményeket.

Összehasonlítva a futással és a kerékpározással?

A San Diego-i egyetemen az EPARC által közzétett tanulmány szerint, az ElliptiGO összehasonlítva a futással és a kerékpározással a következő eredményeket nyújtja:
Az ElliptiGO használata 33%-al nagyobb erőkifejtést igényel, mint ugyanazon a sebességen egy hagyományos kerékpár használata. Az ElliptiGO-va elért 26,5 km/h sebesség megegyezik az 5 perc/ km-es futósebességgel és a 29 km/h pedig a 4,37 perc/ km-es sebességgel

Van ehhez hasonló kerékpár?

Még soha nem találkoztunk ehhez hasonló szerkezettel, mely a futás élményét a káros mellékhatások nélkül így tudta volna visszaadni.
Vannak a piacon különböző szerkezetek, melyek hajtása más és más módon történik, de még sohasem találkoztunk olyan két kerekű felépítménnyel, mely azt nyújtja mint az ElliptiGO.

Vásárlási és garanciális feltételek

Garanciális feltételek

A garanciális feltételek garantálják, hogy az ElliptiGO mentes a gyártói hibáktól, mind az összeszerelés, mind a felhasznált anyagok tekintetében.
A vázra a vásárlástól számított öt év garanciát biztosítunk.
2 év garanciát adunk a villára, forgó karokra, hajtó karokra és a kormány szerkezetre.
Illetve 1 évet biztosítunk az összes többi alkatrészre, festésre és matricára.

Milyen színekben kaphatóak az ElliptiGO modelljei?

Az ElliptiGO modelljei közül az ElliptiGO 3C és az ElliptiGO 8C fekete, zöld és narancs színekben kaphatóak.

Az ElliptiGO 11R pedig matt fekete színben, fehér csíkozással vásárolható meg.

Mennyibe kerül az ElliptiGO?

Jelenleg három modellt lehet megvásárolni:

Az ElliptiGO 3C ára: 1999 €
Az ElliptiGO 8C ára: 2799 €
Az ElliptiGO 11R ára : 3999 €