Blog

Megérkezett az ElliptiGO Arc, 5% kedvezmény minden termékünkre!

Megérkezett az ElliptiGO Arc, április 30-ig a bevezető 5% – os kedvezmény minden termékünkre érvényes!

 

 

Az ElliptiGO Arc, mely kompakt hajtásával, könnyebb súlyával és külső 8 sebességes váltójával az elliptikus kerékpározás belépő modellje.
Ára 1499 € / 1420 €

ARC_Side_View_White_newcolor

Az ElliptiGO 3C, mely a hosszú lépéshosszal rendelkező elliptikus kerékpárok belépőmodellje. 3 sebességes agyváltóval szerelve, mely tökéletes társ, ha sík terepen maximum 5%-os emelkedőkig használjuk.
Ára 1999 € / 1900 €

.3c szemben

Az ElliptiGO 8C, mely az ár és az érték tökéletes kombinációja. Nyolc sebességes agyváltójával, amelyik emelkedőn kerékpárral fel tud tekerni, arra a 8C-vel is feljut. Ízületkímélő, az érzés mintha a felhőkön futna.
Ára 2799 € / 2660 €

8c zold oldal

Az Elliptikus kerékpározás csúcsa az ElliptiGO 11R, mely 11 sebességes agyváltóval, szénszálas hajtókarokkal és összecsukható kormányoszloppal szerelve érkezik. Bármilyen kihívást, célt is állítson maga elé a 11R társa lesz annak elérésében.
Ára 3999 € / 3799 €

11r behajtva

Városnézés az ElliptiGO-val

Sziasztok!

Ma elmentem várost nézni az ElliptiGO-val, hogy fel tudjak tenni egy képet arról, hogy nem olyan fontos az az ülés. Elég sok lámpa tarkította az utat arra, amerre jártam, volt egészségügyi szünet és megálltam kávézni is egyet. Igazából sétáltam, picivel több, mint két órát. Az indulás és az érkezés a Kopaszi-gátnál volt. A budai oldalon indultam, majd bementem a Margitszigetre és a pesti oldalon jöttem vissza.

Városnézés az ElliptiGO-val
Vasárnap 10 órától a Margitszigeten kipróbálható lesz az ElliptiGO, ha van kedvetek gyertek és próbáljátok ki! Az Árpád híd alatti parkoló melletti út tökéletes lesz egy jó kis tesztnapra. A Facebook: Elliptical bike eseményei közt lehet rá jelentkezni.

További kellemes napot kívánok mindenkinek!
Rajner László

Bemutatkozik az ElliptiGO Arc

2016.04.05-én az európai piacon, így hazánkban is bemutatkozik az ElliptiGO Arc.

ARC_ 3_4_View_White_newcolor

Az ElliptiGO Arc az ElliptiGO elliptikus kerékpárok legújabb modellje. Az ElliptiGO kerékpárokat úgy tervezték, hogy ízületkímélő módon a teljes testet igénybe véve nyújtsanak szórakoztató élményt a szabadban. Ezáltal nem vagyunk bezárva egy terembe az elliptikus trénerre, de ugyanakkor nem is terheljük ízületeinket a futással járó behatásokkal az aszfalton. Az Arc modell a legkönnyebb és a legkedvezőbb áru az ElliptiGO családban. 

ARC_Detail_01_White_blkmatte

Összehasonlítva a többi ElliptiGO modellel, nem ugyanazt a hajtásrendszert használja, hanem egy sokkal simább, körívesebb, inkább függőleges ezáltal kompaktabb lépéshosszt használ, mely rendszer egy realisztikusabb kerékpár élményt nyújt, melyet öröm használni szinte bármilyen terepen. Ennél a modellnél is személyre szabható a használat az állítható lábhelyzettől – mely növeli a kényelmet és a mozgásszabadságot – az állítható kormányoszlop magasságig. 

ARC_Detail_02_White_blackmatte

  • Sokkal életszerűbb (kerékpárosabb) felhasználói élmény kevéssé elliptikus, inkább kör-körös hajtás
  • Könnyen személyreszabható rengeteg kerékpár kiegészítő
  • Égeti a kalóriákat, 33%-al több kalóriát éget -adott időn belül-, mint a hagyományos kerékpár
  • Hajtáslánca: zárt ezáltal lesz egy könnyű, csendes, alacsony szervízigényű kerékpár
  • Kényelmes, természetes álló testhelyzet , mely ízületkímélő
  • Egyedi, kompakt lépéshossz köszönhetően a rövidebb és függőlegesebb lépéshossznak
  • Könnyű szállíthatóság és mégis szilárd alumínium váz a kerékpár teljes súlya 16,8 kg
  • Látni és látszani magasabban vagyunk használat közben, mint a hagyományos kerékpáron vagy elliptikus tréneren
  • Állítható láb pozíció t, mely követi – együtt forog – a lábfejjel
  • Kivehető kormányoszlop és első kerék a könnyebb tárolás érdekében

ARC_Side_View_White_newcolor

Miért nincs ülés? Miért kellene?

Gyakran kérdeztétek tőlünk, hogy az ElliptiGO-val, hogyan lehet hosszú utakat megtenni és miért nincs ülés.
Szerencsére nagyon könnyedén, hisz az emberek egészen jól egyensúlyoznak álló testhelyzetben. A hagyományos kerékpáron is gyakran előfordul, hogy akadályon való áthaladáskor -pl.: fekvő rendőr, sínpár, gödör vagy kátyú- kiemelkedünk a nyeregből, hogy jobban tudjunk egyensúlyozni. Az ElliptiGO-n folyamatosan ebben a jobb egyensúlyi helyzetben vagyunk.
Image00001

Miért kellene leülni, amikor használjuk? Az emberek hosszú órákat túráznak, futnak, hegyet másznak anélkül, hogy leülnének. Elég gyakran előfordul az is, hogy sokáig sétálunk és nem ülünk le közben. Gondoljunk bele, amikor legutóbb egy szupermarketben vagy plázában voltunk, kirándultunk a természetben, megnéztünk egy turisztikai látványosságot vagy egyszerűen csak sétáltunk egyet. Az elliptikus kerékpár használata tulajdonképpen olyan mintha mennénk, túráznánk vagy futnánk. Mindenki megtalálja azt a fajta mozgást, melyet hosszú órákon át képes végezni rajta, s ezáltal semmiféle különbség nem lesz aközött, hogy gyalogolunk vagy az ElliptiGO-t használjuk.

Miért jó nekem az ElliptiGO?

Miért jó nekem az ElliptiGO -n végzett edzés? Mivel könnyedén beilleszthető bármilyen tervbe, legyen szó arról, hogy egészségesebben szeretnénk élni vagy akár az edzettségi állapotunkat növelni.
Az ElliptiGO-n végzett edzések a legváltozatosabb egészségügyi és fitnesz célok elérését teszik lehetővé és segítenek Önnek abban, hogy élete legjobb formájába kerüljön.
Nézzük hogyan is segíthet Önnek az ElliptiGO abban, hogy elérje céljait. Legyen szó akár futásról, kerékpározásról, fogyásról, sérülés melletti edzésről, ízületi gyulladás vagy más ízületi probléma melletti felkészülésről vagy arról, hogy tökéletes fizikai kondícióba kerülne.

 

Futás: Az ElliptiGO-n ugyanazokat az izmokat használjuk, mint futás közben így növelni tudjuk azok erejét, kitartását a futással járó káros mellékhatások nélkül. Így a futók kiegészíthetik edzéstervüket az ElliptiGO-val, ami által edzettebbé válnak és mindezt úgy, hogy mérséklik a sérülés veszélyét. Bármilyen futóedzést szimulálhatunk az ElliptiGO-n akár az intervallum edzést, a tempó futást vagy a hosszútávfutást is.

 

Kerékpár: Az ElliptiGO használata több erőt kíván, mint a hagyományos kerékpáré, így tökéletes eszköz a keresztedzésre a kerékpárosok számára – kevesebb idő alatt érhetünk el nagyobb eredményt -. Azok a kerékpárosok, akik beépítették az ElliptiGO-t az edzéstervükbe gyakran arról számolnak be, hogy jobban teljesítenek (a hagyományos kerékpáron). Számukra nagyon fontos az is, hogy az ElliptiGO-val lehet hegyre menni.
Azon kerékpárosok, akik megtapasztalták már a nyak-, hát-, csípő- vagy térdízületek diszkomfortját – illetve azok, akiknek kényelmetlen az ülés– sokkal kényelmesebbnek találják az ElliptiGO-t (mivel az ElliptiGO-n nem kell ülni, természetes álló testtartás van használat közben) és kevésbé terhelődnek az ízületek is.

 

Fogyás: Amikor azért kezdünk el edzeni, hogy fogyjunk, szem előtt kell tartanunk a sérülés veszélyét is. A futás az egyik leghatékonyabb mozgásforma, amivel fogyni lehet feltéve, hogy rendszeresen tudjuk csinálni (nem sérülünk meg). Nagyon sok túlsúlyos ember küzd azzal, hogy ne sérüljön meg futás közben és a hagyományos kerékpározás intenzitása pedig nem elég céljaik eléréséhez, hacsak nem töltenek a bringán hosszú órákat. Az ElliptiGO a kapocs a két mozgásforma között, mindkettőnek az esszenciáját hordozva, hisz együtt élvezhetjük a kerékpár sebességét és hatótávját illetve a futás intenzitását és zsírégető hatását.
A futással ellentétben – az ElliptiGO tulajdonképpen egy kerékpár – azok, akik ismeretlenül belecsöppennek az edzés világába fokozatosan tudják növelni a terhelést az ElliptiGO-n mindaddig, míg el nem érik a céljaikat. Egy teljesen kezdő rövidebb idő alatt ér el magasabb edzettségi állapotot az ElliptiGO-n (összehasonlítva a futással, melynél több idő kell az ízületeknek, hogy megszokják a terhelést vagy a kerékpározáshoz képest, mely a teljes izomtömeg kis százalékát mozgósítja csak).

 

Edzés: Az ElliptiGO-n a kardiovaszkuláris edzések szinte végtelen variációja végezhető, kezdve a magas intenzitású intervallum edzéstől (angolul HIIT) egészen a hosszú távú állóképességi edzésig (angolul LSD) – és a kettő között bármilyen -, amely lehetővé teszi, hogy az ElliptiGO-n végzett edzések szórakoztatóak és változatosak legyenek anélkül, hogy hatékonyságukat veszítenék.

 

Sérülés, ízületi műtétek, protézisek: Nagyon sok, egykor aktív ember küzd azzal, hogy visszanyerje a súlyos sérülése, műtétje előtti edzettségi állapotát – mely lehet akár balesetből, sportolásból eredő, ízületi elváltozás vagy gyulladás miatti -. Sokan keresnek megoldást arra, hogy testüket formába hozzák anélkül, hogy a sérülés kiújulna vagy a fenn álló állapot súlyosbodna.
Az ElliptiGO segíthet azoknak, akik térd-, csípőprotézist kaptak vagy gerincműtéten estek át. Sok protézis beültetésen átesett ember használja az ElliptiGO-t, mivel a futás nem megfelelő a kerékpározás pedig kényelmetlen volt számukra. Ezekhez hasonlóan a manapság oly népszerű „bootcamp” edzések sem jók ebben a szituációban.
Az ElliptiGO-n kevésbé kell behajlítani a térdet, mint a hagyományos kerékpár esetében, lehetőséget nyújtva ezzel a térdsérülteknek és azoknak, akik térdműtéten estek át (arthroscopia, részleges vagy teljes térd- illetve csípőprotézis), hogy keményen tudjanak edzeni – fájdalom nélkül – anélkül, hogy terhelnék ízületeiket, ízületi protéziseiket.
Amennyiben Ön ízületi gyulladásban szenved – vagy ízületi fájdalom van a hátában, csípőjében, térdében vagy bokájában – az ElliptiGO a megfelelő sporteszköz az Ön számára, mely a futás intenzitását (a káros mellékhatások nélkül) és kerékpározás sebességét, hatótávját nyújtja (kényelmes testtartásban).